Nápad roku

Pohodička

Volal mi pan Večerek z firmy Vest, která vyrábí tyčinky, o kterých jsem psala v minulém článku. Má na celou věc samozřejmě jiný názor, dost křičel, ale o tom nechci psát. Během rozhovoru mi totiž odpověděl na jednu otázku, která mě při psaní článku napadla, ale odpověď se mi nechtělo hledat. Ta otázka zní, za co vlastně dostala firma v soutěži o nejlepší výrobky Zlínského kraje cenu hodnotitelské komise. A odpověď - za Nápad roku. Neposypat slané tyčinky solí, přidat do nich vápník a vlákninu, na obal dát Bořka a prodávat to jako tyčinky pro děti je Nápad roku Zlínského kraje. Ono to vypadá jako originální myšlenka, jen zkuste najít něco podobného v regálech vašeho superhypermarketu. Jenže důvod bude spíš ten, že tyhle slané pochoutky (chipsy, tyčinky, krekry) vyrábějí velké firmy, tipnu si, že většinou řízené z USA, které ví, co si mohou dovolit a co jim naopak neprospěje. A prodávat výrobek určený pro děti v sektoru obchodu, kde najdete chipsy, víno a tvrdý alkohol (koupila jsem je v HyperAlbertu), prostě dobré pověsti (a myslím, že ani výdělku) nepřidá.

Ta titulní fotka nahoře není náhodná, takhle taky může ve 40 vypadat vaše dítě, když ho včas zaučíte :) Tím nechci říct, že by děti neměly slané tyčinky ani spatřit, jen by měly vědět, že je to občasná pochoutka a ne svačina.

PS: Teď to vypadá, že jsem si na tu firmu nějak zasedla, ale není to tak. Mám v plánu psát podobné články i o jiných výrobcích, jeden z příštích by se měl jmenovat Smetana od profesionálního chemika :)

-ir-

Související články

Nově založená témata v diskuzi

Zobrazit celou diskuzi

Aktuality na webu

Zobrazit všechny aktuality

Těhotenská kalkulačka

V naší těhotenské kalkulačce si můžete spočítat týden těhotenství, trimestr, předpokládaný termín porodu, počet dní do termínu porodu a odhad váhy a délky miminka.