Vlastní pokoj pro novorozence?

Včera mi přišel na stránky jeden návštěvník, který zadal do vyhledávače "novorozenec spánek samostatný pokoj". Protože v tom vidím otázku maminky, zda je možné nechat dítě spát ve vlastním pokoji již od narození, dovolím si k tomu přidat vlastní názor.

Novorozenec

Přečetla jsem toho poměrně hodně o syndromu náhlého úmrtí dítěte a společném spaní kojenců s rodiči. Podle mně dostupných pramenů je nejbezpečnější místo pro spaní kojence vlastní postýlka v blízkosti postele matky. Při spaní ve vlastním pokoji sice novorozenec spí v bezpečné postýlce, ale chybí mu dohled maminky. Dobře si pamatuji, jak, když byla dcera ještě malinká, jsem se budila při každém jejím vzdychnutí ze spánku. Když spala úplně klidně, tak jsem se stejně budila a dívala se, jestli dýchá. Myslím, že je to takto přirozené a má to tak většina maminek. Tatínkům tahle vlastnost většinou chybí a spánek jim často nenaruší ani srdceryvný pláč. Ani elektronická chůvička podle mého názoru nemůže blízkou přítomnost maminky nahradit.

Pokud bych tedy byla v situaci, kdy by se mi například dětská postýlka nevešla do ložnice, dala bych ji sice do jiného pokoje, ale sama bych se tam na noc přestěhovala také.

-ir-

Související články

Nově založená témata v diskuzi

Zobrazit celou diskuzi

Aktuality na webu

Zobrazit všechny aktuality

Těhotenská kalkulačka

V naší těhotenské kalkulačce si můžete spočítat týden těhotenství, trimestr, předpokládaný termín porodu, počet dní do termínu porodu a odhad váhy a délky miminka.